Vintage Modası

Vintage Modası

Vintage 

Vintage son yıllarda oldukça sık tercih edilen tarzlardan birisi. Modada geçmişe dönüşün ne kadar sık yaşandığından bahsetmemize bile gerek yok. Yüksek bel pantolonların, oversize ceketlerin ve dikkat çekici desenlerin birkaç yılda bir yeniden gündeme geldiğini modayı biraz olsun takip eden herkes fark ediyordur. Vintage modası ise son yıllarda beklenmeyen bir ilgi ile hayatlarımıza girmiş durumda. İkinci el mağazaların askılarında, bit pazarlarında ya da sadece vintage parçaların yer aldığı ürünlere yer verilen mağazalarda yapılan alışveriş çılgınlığı ise oldukça dikkat çekici. Büyükannemin Sandığı olarak hem kendi ürettiğimiz vintage modasına uygun ürünlerle hem de çok eşsiz koleksiyon parçalarımız ile sizi harika bir moda deneyimi yaşamaya davet ediyoruz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                         

Modern Vintage Modası Nedir?

Vintage kültüründe temel alınan iki bakış açısı var. İlki pek çok insanın da tercih ettiği, parçaları olabildiğince orijinal halinde kullanmaya odaklanan bakış açısı diğeri ise ufak dokunuşlar ile parçalara bambaşka anlamlar ve enerjiler kazandıran bakış. Bu noktada tercih tamamen kullanıcıya ait olsa da biz bu tercih yapılabilmesi için parçaları orijinal dokularını değiştirmeden sunmayı tercih ediyoruz. Bu sayede hem kendinden bir şeyler katmak isteyenlere hem de orijinallik beklentisi olanlara memnun edici ürünler sunabiliyoruz. 

Bu noktada modern vintage modası için rahatlıkla söyleyebileceğimiz şu orijinal vintage parçaları kendinizi iyi hissettiren modern parçalarla kombinlemeniz ya da bu parçaları modernleştirecek ufak dokunuşlarda bulunmanız tamamen sizin elinizde. Her dönemin kendine has enerjisi olduğunu göz önünde bulundurduğumuz zaman evet 40’lı ve 50’li yıllar ilk bakışta size fazla “yaşlı” gözükebilir ama 80’li ve 90’lı yılların kıpır kıpır enerjisi ile bu parçaları birleştirerek inanılmaz güzellikte kombinler elde edebilirsiniz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                         

Vintage Neden Bu Kadar Popüler?

Vintage parçaların popülerliğinin temel nedeninin farklılık olduğu düşünülse de aslında durumu bununla sınırlamak bize pek doğru gelmiyor. Modanın sürekli olarak tüketim odaklı gelişmesine karşı bir tepki, geçmişe duyulan özlem ve tasarımcıların değişen ilhamlarını gardıroplarda bulundurma isteği gibi sayısız neden bir araya geldiği zaman Vintage modasını popülerleştiriyor. Güzelliğin ve şıklığın yenide saklı olmadığının anlaşılması ile birlikte vintage modasına artan ilgiyi net bir şekilde görebiliyoruz. Üzerinde anılar olan parçaları taşımak ise hayal etmenin ötesinde bir deneyim sunuyor. Kendi vintage modanızı yaratırken hem eski parçaları hem de bu modadan ilham alarak hazırladığımız özel parçaları bir araya getirebilirsiniz. 
 

 

Etiketler: Vintage, Moda, Giyim, Kıyafet
Şubat 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR