Filmlerle 90'lar Vintage Modası

Filmlerle 90'lar Vintage Modası
 

FİLMLERLE 90'LAR VİNTAGE MODASI


Clueless (1995)


90’ların efsane filmlerinden biri olan Clueless şimdinin 90'lar vintage modasında çok etkili olmuştur.Başrolde Cher Horowitz'in oynadığı,diğer tüm oyuncuların da birbirinden müthiş vintage giysilerle karşımıza çıktığı bir filmdi. Ekose mini etekler, uzun ve rengarenk çoraplar 90'lar vintage modasına damgasını vurdu.
 


Romeo + Juliet (1996)


Baz Luhrmann’ın 1996 yılına ait efsane Shakespeare uyarlaması Romeo + Juliet, parlak ve renkli görüntüleri bol bol kullanmıştı. Leonardo DiCaprio’nun ve diğer karakterlerin giydikleri Hawaii gömlekleri de 90’ların en sempatik ve güzel detaylarından biriydi.

 

 

Reality Bites (1994)

1994 yapımı Reality Bites, 90'lar vintage modasında, dönemin ikonik filmlerinden biri olmuştur. Filmin ana karakterlerden biri olan Vicky’nin, Gap’te çalışıyor olması filmin tatlılığına dair güzel bir ipucu olur sanırız. Çiçekli elbiselerin ve oversize kot ceketlerin cenneti!

 


Singles (1992)


1992 yapımı Singles’ın karakterlerinin 90'lar vintage giyim tarzı da Reality Bites karakterleriyle benzerlik gösteriyor aslında. Çiçekli mini elbiseler ve siyah botların güzelliğine doyamayanlar bu filmi izleyip ilham alabilirler. Ayrıca bol miktarda vintage yelek, deri ceket ve şapkaya da bu filmde doyabilirsiniz.

 

 

Pretty Woman (1990)


90’ların en tatlı romantik komedisi Pretty Woman’da Julia Roberts’ı birbirinden güzel vintage giysileriyle izlemeye doyamıyoruz. Vivian Ward masum ve zarif kadın imajına evrildiği süreçte hangi tarzının daha çekici olduğuna izleyenler karar verebilir…

 

 

Pulp Fiction (1994)
 

Uma Thurman’ın bu filmde çekiciliğini anlatmakla bitiremeyiz ama kırmızı dudakları ve tırnakları, sert ve göz alan beyaz gömleği ve güçlü kadın imajını birleştirmiştir. 90’ların efsane kült filmi Pulp Fiction, o dönemin mükemmel vintage giyim tarzını aslında en güzel yansıtanlardan.

 

 

Stealing Beauty (1996)

 

Liv Tyler’ın bu rüya gibi filmde giydiği vintage elbiseler, incecik çiçekli desenleri gözümüzü alıyor. 1996 yılında, tam da 90’ların ortasında çıkagelen bu filmi, görsel enfesliği için defalarca tekrar tekrar izleyebiliriz.

 


10 Things I Hate About You (1999)


1999 yılının en sevdiğimiz filmlerinden “10 Things I Hate About You” filmin güzel yüzlü genç starı Julia Stiles için de bir dönüm noktasıydı. Filmde giydiği vintage desenli giysiler, pantolonlar ve göbeği açık t-shirtlerin hepsinin yine gelmesini istiyoruz!

 
Etiketler: Vintage, filmler, moda, 90'lar,
Aralık 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR